Γαστρονομική Περιοδεία στη Καλαμάτα - Kalamata Food Tour


ΣαββατοΚύριακο


 που μας πέρασε βρέθηκα για επαγγελματικούς λόγους στη Καλαμάτα και φυσικά δε δίστασα να δοκιμάσω τοπικά εδέσματα σε ιδιαίτερα μαγαζιά.
Σάββατο βράδυ λοιπόν μετά από ένα 3 ώρο ταξίδι Αθήνα- Καλαμάτα αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε μια ωρίτσα παραπάνω, σε ένα ορεινό χωριό στη Κορώνη που λέγεται Ανδριανή και να επισκεφτούμε την παραδοσιακή ταβέρνα "Αλώνι", ενας καλαίσθητος χώρος με καλοκαιρινό κήπο με γρασίδι, τραπεζάκια και καρέκλες ξύλινες με πολύ δροσιά και ησυχία. Πόσο λυπάμαι που φτάσαμε τόσο βράδυ και δε μπόρεσα να τραβήξω φωτογραφίες του χώρου συν ότι είχε αρκετό κόσμο και ντράπηκα να σου πω την αλήθεια, να φανώ σαν την τρελή ξανθιά τουρίστρια να τους φωτογραφίζω. Σας το χρωστάω για επόμενη φορά.
Η οικοδέσποινα, η αγαπητή Γεωργία, ένα νέο κορίτσι φρέσκο και χαμογελαστό, αγαπημένη ανερχόμενη foodblogger  με το όνομα Mysofras που υποδέχεται τους πελάτες με το αστραφτερό της χαμόγελο, θα σου πάρει παραγγελία, θα σου εξηγήσει κάθε πιάτο και θα στο φέρει αυτή στο τραπέζι. Είναι οικογενειακή επιχείρηση που το τρέχουν μόνοι τους με αγάπη και αυτό φαίνεται στα φαγητά τους.
Σαν πρώτο πιάτο μας πρόσφερε χειροποίητο παστό χοιρινό. 3 λαχταριστά κομμάτια εξαιρετικού κρέατος, με αναλόγια κρέας λίπος, υπέροχη πλούσια γεύση του παστού και τόσο αφράτο που έλιωνε στο στόμα...




..
Φρέσκιες τηγανιτές πατάτες κομμένες στο χέρι, μία προς μία τραγανή, προσεγμένες στο τηγάνισμα με λίγα λόγια και όχι σαν κάτι άλλα μαγαζιά που έρχονται πανιασμένες.



...
Και έρχεται το κυρίως. Μια μπριζόλα 600γρ, σταβλίσια χοιρινή με το λιπάκι της το ξεροψημένο στις άκρες, αφρός το κρέας, με τα σωστά μπαχαρικά, σερβισμένο πάνω σε ξύλινη τάβλα ( πόσο μου αρέσουν τέτοιες παρουσιάσεις) μαζί με τις πατατούλες του. Και ναι παραγγείλαμε μία γιατί είναι για 3 σχεδόν άτομα! Την απολαύσαμε με πολλά μουγκριτά και συνοδεία χειροποίητο χωριάτικο ψωμί.










2 πράγματα ουσιαστικά φάγαμε και δυστυχώς σκάσαμε! Μετά από ταξίδι περίμενα να αντέξω περισσότερο φαί αλλά που! Το μενού έχει διάφορες παραλλαγές, και πολλά άλλα καλούδια, το μενού που διάβασα εκείνης της μέρας είχε. στραπατσάδα, ψαρονέφρι, κοτόπουλο παιδάκια, αρνίδια παιδάκια, και πολλά πολλά άλλα...

Το εκπληκτικό φινάλε ήταν το γλυκό. Άντε εσύ να βρεις τώρα σουφλέ σοκολάτας σε χωριό με παγωτό και μάλιστα να είναι το καλύτερο που έχεις φάει στη ζωή σου. Μας ήρθε ενα λάχταριστό σουφλέ σοκολάτας με καραμέλα γάλακτος και χορταστική κρέμα παγωτό, που μόλις μπήκε το κουτάλι η ρευστή σοκολάτα κατέκλεισε το πιάτο. Μια κουταλιά αφράτου κέικ, σοκολάτα και καραμέλα μαζί με το παγωτό και τα μουγκρητά μου έφτασαν απέναντι. Όσο και χορτάτοι να είμασταν το φάγαμε τόσο ευχάριστα και δε μπορούσε να κλείσει καλύτερα η βραδιά.



Περιβάλλον οικογειακό και άψογο.
Εξαιρετικό φαγητό.
Τιμές; Χωριάτικες; Καταλαβαίνεις δηλαδή πως δε χρειάζεται να κουβαλάς και πολλά λεφτά.
Μια παράδοση με μοντέρνα έκφραση που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε.


---




Κυριακή, 


μεσημέρι λίγο πριν γυρίσουμε πίσω Αθήνα, επισκεφτήκαμε τον "Μύλο", ένα εστιατόριο στο Πήδημα, Μεσσηνίας (ναι έτσι λέγεται αυτό το χωριό βρε παιδιά τι να κάνουμε!) , που αξίζει να πας κυρίως για το υπέροχο μέρος που βρίσκεται. 






Μια πράσινη όαση στη μέση του πουθενά, με τέραστια πλατάνια να δημιουργούν δροσιά, που κυρίως τα καλοκαίρια κατακλύζεται από κόσμο. 
Οικογενειακή επιχείρηση που έχουν δημιουργήσει μια τεχνητή εντυπωσιακή λίμνη από τα τρεχούμενα νερά των βουνών της Μεσσηνίας με χήνες και χέλια. Εκεί το νερό μπορείς να το πιεις με το κουτάλι που λένε καθώς είναι από πραγματική πηγή που τροφοδοτεί όλο το μαγαζί.





Στον Μύλο, τα πράγματα είναι απλά. Διαλέγεις το τραπέζι που θα κάτσεις με την παρέα σου, εννοείται ότι κυνηγάς άκρη στην λίμνη και στέλνετε τους άντρες σας να πιάσουν νουμεράκι, εφόσον είναι self service. Και πριν το δεις αυτό αρνητικά να σου πω ότι λειτουργεί χρόνια άψογα και έχει και την χάρη του, εφόσον πας να πάρεις το κουβέρ και τα πιάτα, τα φαγητά και έχεις την ευγενή καλοσύνη να σερβίρεις τους αγαπημένους σου.






Εκεί όλοι πάνε για 2 απλά φαγητά. Το κοτόπουλο και τα μακαρόνια. Εκει θα φας κοτόπουλο με το κιλό, μισό ή με την μερίδα  και όχι απλά ψητό. Να σου πω την αλήθεια σε κανέναν δε λένε αυτή τη μυστική συνταγή αλλά είναι το πιο αφράτο, πραγματικά το πιο αφράτο κοτόπουλο που θα φας ποτέ σου. 




Την κάθε μερίδα την συνοδεύουν με ένα βουνό τηγανητές πατάτες, λεπτές και τραγανές, ακριβώς του γούστου μου ή με ένα βουνό χοντρά μακαρόνια με την μυστική του επίσης σάλτσα και μπόλικο τριμμένο τυρί. Μα ειλικρινά δε έχω δει τόσο κόσμο να τρώει τόσα μακαρόνια ταυτόχρονα. 
Εμείς αυτή τη φορά διαλέξαμε μισό κοτόπουλο με έξτρα πατάτες μιας και ειλικρινά για 2 άτομα είναι υπερβολικό. Φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές στο κατάλογο, σαλάτες, τζατζίκι, μπριζόλες... 
αλλά σπάνιο να μην δεις κοτόπουλο, πατάτες και μακαρονια στο τραπέζι. 
Όσο για τις τιμές; Κρατηθείτε....όλα κάτω του 4.50 ευρώ.
Ένας χώρος που αξίζει να περάσεις ώρες. Χαλαρώνεις, αμολάς τα παιδιά να παίξουν άφοβα, τρως καλά και απολαμβάνεις την όαση. Το μόνο αρνητικό είναι ότι μέρα θα το απολαύσεις κυρίως Κυριακή και τις υπόλοιπες μόνο βράδια...αλλά και βράδυ αξίζει όσο δε πάει.

Το εστιατόριο θα το βρεις εδώ >> Μύλος, εστιατόριο, Πήδημα Μεσσηνίας.


Πολλά stories από τα μαγαζιά θα τα βρείτε στο instagram μου > Grecian Taste


Σίγουρα θα επακολουθήσεις και 2ο food tour στη Καλαμάτα...stay tuned!










with love, Christin
Grecian Taste









0 Comments