ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ 4 ΥΛΙΚΑ | 4 INGRIDIENTS GREEK WINE COOKIES

Τα κουλουράκια κρασιού μου ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις. Μυρωδιές κουζίνας της μαμάς μου και γω να αδειάζω το πρώτο ταψί ζεστό, πριν κρυώσουν. Μετά από χρόνια είμαι εγώ στη κουζίνα και τη θέση μου παίρνει η μικρή μου κόρη που επίσης τα λατρεύει. 

Τα κουλουράκια κρασιού είναι τραγανά, νηστίσιμα και μοιάζουν αρκετά σαν κριτσίνια με πιο "τριφτή λαδερή ζύμη". Είναι υπέροχο σνακ και ιδιαίτερα ταιριάζουν με τυρί ντομάτα και γενικά να τα παρουσιάσεις σε πιατέλα με διάφορα. Η συνταγή είναι πανεύκολη :

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

Υλικά:

(δοσολογία 1 κούπας 250 ml)

1/2 κούπα κρασί

1/2 κούπα ηλιέλαιο

3 κούπες αλεύρι

1 κγλ αλάτι

6 κσ πούδρα ελιάς ( προαιρετικά) Evge Hellenic Food Company

[ Η Evge Hellenic Food Company είναι γνωστή για το εξαιρετικής ποιότητας Ελληνικό Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο και έχει βγάλει σειρά από διάφορες πούδρες ελιάς, λαχανικών και εσπεροειδών που δίνουν έξτρα γεύση στα πιάτα μας]

ΖΥΜΗ

Ανακατεύω ηλιέλαιο, κρασί και αλάτι. Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύω με το χέρι μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη. Μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω αλεύρι.

ΓΕΥΣΗ 

Προσθέτω τη πούδρα ελιάς και ζυμώνω. Μπορείς να προσθέσεις και όποια άλλη γεύση θες.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Χωρίζω τη ζύμη για περίπου 20-30 κουλουράκια ανάλογα το μέγεθος. Πλάθω κορδόνι και τυλίγω σα κουλουράκι. Έχε για βοηθό και το μικρό σου αγγελούδι.

ΦΟΥΡΝΟΣ

Προθερμαίνω στους 200 C . Ψήνω τα κουλουράκια σε αντικολλητικό χαρτί για 8-10 λεπτά. Αφήνω να κρυώσω για να σκληρύνουν.

Αποθηκεύω σε κλειστό τάπερ ή σε μπισκοτέρια. Διαρκούν πολλές μέρες, δοκίμασέ τα και θα τρελαθείς!

ΕΝ 











with love for food
Christin K - Grecian Taste

0 Comments