Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ 4 | BIRTHDAY CAKE 4 YRS OLD

4 ΧΡΟΝΩΝ

H μικρή Νιόβη έγινε 4 στις 23 Δεκεμβρίου και πολλοί από σας μου ζητήσατε να δείτε την τούρτα. Δυστυχώς δε κάναμε κάτι άλλο γιατί ήταν άρρωστη και σβήσαμε τα κεράκια όσο πιο οικογενειακά μπορούσαμε. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να σας πω πιο αναλυτικά τι περιέχει, να σας πω για το πιο εύκολο παντεσπάνι και τις πιο εύκολες κρέμες που θα φτιάξετε και γενικά την πιο εύκολη και γρήγορη τούρτα που μπορείτε να φτιάξετε.
Αν και το θέμα ήθελα να είναι Bluey ( οι μαμάδες ξέρουν) δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω τελευταία στιγμή φιγούρες και έτσι το άλλαξα σε Peppa το γουρουνάκι. Βρήκα λοιπόν στο γνωστό παιχνιδομάγαζο όλες τις φιγούρες ώστε να στολίσουν επάνω τη τούρτα. Η τούρτα έχει παντεσπάνι βανίλιας με 4 βασικά υλικά, εσωτερικά σοκολατένια κρέμα με βάση τη μαύρη σοκολάτα που προστέθηκε ανάμεσα στις 4 κομμένους δίσκους που έκοψα το παντεσπάνι. Σε μία στρώση έστρωσα και τριμμένη σοκοφρέτα. Το παντεσπάνι το άλειψα με σιρόπι από μέλι και νερό για να σιροπιαστεί όσο όσο. Η τούρτα καλύφτηκε με χτυπημένη σαντιγύ με ελάχιστη ζάχαρη άχνη ,την οποία χρωμάτισα με χρώματα ζαχαροπλαστικής στις αποχρώσεις που ήθελα. Έκανα κάποιες λεπτομέρειες με κορνέ ( ένα καταπληκτικό κιτ ζαχαροπλαστικής που δε το έχω εκμεταλλευτεί πλήρως και σύντομα θα σας το δείξω) διακόσμησα και με τρούφα πολύχρωμη. 
Εντάξει, να σας πω την αλήθεια, ακόμα δε το έχω πλήρως να κάνω μια επαγγελματική τούρτα, γιατί θεωρώ ότι δε το έχω με την ζαχαροπλαστική, αλλά θα εκπαιδευτώ που θα πάει..όμως δεν είναι αξιότιμη προσπάθεια;

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

4 αυγά
1 κούπα αλεύρι 
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κγ μπέικιν
2 κσ βούτυρο, λιωμένο
1 κσ νερό
1 κγ βανίλια

ΜΕΙΓΜΑ
Χτυπάω με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψει 3 λεπτά.
Ανακατεύω το μπέικιν με το αλεύρι. Προσθέτω με σπάτουλα λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύω ελαφρά. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υγρά και ανακατεύω απαλά.

ΦΟΥΡΝΟΣ
Προθερμασμένος στους 180 C . Προσθέτω το μείγμα σε 18-20 εκ ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνω για 30 λεπτά. 
Αφήνω να κρυώσει. Kόβω σε 4 στρώματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

100γρ μέλι
50 μλ νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

1 can τύπου μόρφατ
3 κσ ζάχαρη άχνη
1 σοκολάτα μαύρη 225 γρ


Χτυπάω σε μίξερ τη μορφατ με τη ζάχαρη άχνη για 7 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί.
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτω στο μείγμα και χτυπάω μέχρι να ενωποιηθεί.
Τοποθετώ τη 1η βάση παντεσπάνι. Σιροπιάζω με το σιρόπι και προσθέτω τη 1η στρώση κρέμας σοκολάτας. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα παντεσπάνια.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

2 can τύπου μόρφατ
6 κσ ζάχαρη άχνη
χρώματα ζαχαροπλαστικής
( κόκκινο, μπλε)


Χτυπάω σε μίξερ τις μορφατ με τη ζάχαρη άχνη για 7 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί.
Απο κει και πέρα χωρίζω τη κρέμα σε 2 ή 3 ίσα μέρη. Προσθέτω χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύω. Το χρώμα της ζαχαροπλαστικής το ρυθμίζω ανάλογα με την απόχρωση που θέλω να βγάλω.

Στολίζω τη τούρτα.












0 Comments